MODELS | Kalıpları Yıkan Model Chantelle Winnie

Bize sürekli nasıl olmamız, nasıl görünmemiz gerektiğinin dayatıldığı ve  farklılıklara karşı gittikçe müsamahanın kaybolduğu bir dünyada, bütün kalıplara meydan okuyan, pek çok insanın kendisinden yapmasını beklediği gibi geride durmaktansa bir adım öne çıkmayı tercih ederek moda dünyasına yepyeni bir heyecan ve güzellik getiren bir model var. Adı; Chantelle Brown-Young ya da nam-ı diğer Chantelle Winnie.



Chantelle; Michael Jackson hastalığı diye de bildiğimiz, pigment yetersizliği sonucu deride dağınık ve yama şeklinde beyaz lekelerin oluştuğu, vitiligo denen bir hastalıktan muzdarip. Farklı görünümü nedeniyle okulda zorbalığa maruz kalmış, arkadaşları ona zebra ya da inek gibi lakaplar takmışlar. İlk başlarda bu durumdan oldukça etkilenmiş, hatta okulundan ayrılmak zorunda bile kalmış.



Ama sonra Chantelle, bir noktada kendisiyle barışmış. İnsanların ona ne olup ne olamayacağını söylemesini dinlemektense, yalnızca kendisini dinlemiş ve hayallerinin peşinden koşmuş. Şimdiyse o, Diesel, Desigual gibi markalarla çalışmış, Kate Moss'tan Karlie Kloss'a kadar bütün top modellerin fotoğrafını çekmiş Nick Knight'a poz vermiş, Instagram'da yüz binlerce takipçisi olan bir model. Güzelliğin tek bir kalıbının olmadığını, farklılıklarımızın kusur değil, aksine bizi özel  ve orijinal kılan şeyler olduğunu tüm dünyaya gösteriyor.