CULTURE | Hugh Jackman ile Geçirilen Bir Gece

Dün, "Hugh Jackman ile Bir Gece" geçirdik ve tadı damağımızda kalmış bir şekilde, yüzde kocaman bir gülümseme ve kafamızda dün gece seslendirdiği şarkılardan biri olan Fever'ın melodisiyle Zorlu Center'dan ayrıldık. 

Kendimi bildim bileli Hugh Jackman'a bayılan bir insan olarak, yılın iple çektiğim günü nihayet geldi ve Hugh Jackman'ı kanlı canlı görme şansını yakaladığım "An Evening with Hugh Jackman"ı dün gece en sonunda izleyebildim. Hugh Jackman, yani X-Man'in Wolverine'i, yani The Prestige'in Robert Angier'i, yani The Fountain'in Tomas'ı tam karşımda duruyor ve şarkı söylüyor, dans ediyor, tüm salonu kahkahalara boğuyordu. Ortaya da her anını hafızaya kaydetmek istediğim, harika bir şov çıkmıştı.


Gecenin en unutulmaz anları; izleyiciler arasında yer alan karısına bir şarkı armağan etmesi ve yanına gidip öpmesi, elinde bir şemsiye ile "I'm Singing in The Rain"i söyleyerek Gene Kelly dansı yapması, Aborjin müzisyenlerin sahneye çıkıp aborjin yerlilerinin bir çalgısı olan didgeridoo ile Hugh Jackman'a eşlik etmesi ve Hugh Jackman'ın Avustralya Aborjinleri'nin yıllar boyu uğradığı haksızlıklara değinmesi idi sanırım. Gecenin sürprizi ise hiç süphesiz Bora Uzer'di. Hugh Jackman ile Bora Uzer, beraber iki şarkı söylediler.


Bu şov, Hugh Jackman'ın hayatına dair daha önce duymadığım anekdotlar da içeriyordu. Henüz 19 yaşındayken çalışmaya gittiği Avustralya'daki bir Aborjin komününde huzuru bulup hayatının sonuna kadar burada kalmak istediğini bilmiyordum mesela. Anlattığına göre babası okulunu bitirmesi için baskı yapmasaymış, geri dönmeye niyeti yokmuş. 

Hugh Jackman ile Bir Gece 17-20 Mart arası Zorlu Center'da olacaktı. Lakin ses tellerinde gerçekleşen bir kanama nedeniyle son üç gösterisini iptal etmek durumunda kalmış. Bunu duyunca kendimi daha da şanslı hissettim ve gala gecesine gitme kararı aldığıma çok sevindim. Açıklamasında bu durumu mutlaka telafi edeceğini söylemiş Hugh. Olur da yeniden gelirse, mutlaka ama mutlaka gidin ve siz de Hugh Jackman ile bir gece geçirin derim.