BEAUTY TIPS | Dita Von Teese'in Güzellik Sırları

Uzun sapsarı saçlarıyla tipik bir Kaliforniyalı imajına sahip olacakken, siyaha boyatıp kendini baştan yarattığı ve bugüne kadar kötü gözüktüğü hiçbir fotoğrafının olmadığı göz önünde bulundurulacak olursa, Dita Von Teese bir güzellik tavsiyesi verdiğinde herkes kağıdı kalemi çıkarıp not olmalı diye düşünüyorum. Ben kağıdı kalemi değil ama laptop'ımı çıkarıp Google'ı açtım ve yeryüzündeki en güzel kadınlardan biri olan Dita'nın güzellik sırlarını bir araya topladım. İşte Dita'nın müthiş bir disiplinle her gün uyguladığı güzellik ritüeli:


Güne limonlu su içerek başlayın.

Dita Von Teese'in sabah kalktığında ilk yaptığı şey, bir bardak limonlu su içmek. Kahvaltı olarak ise %70'i yeşillik, %30'u meyvelerden oluşan bir green smoothie tercih ediyor. Smoothie tarifleri için Kimberly Snyder'ın The Beauty Detox Solution adlı kitabından yararlanıyor. Bu kahvaltıdan hiç şaşmıyor. Öyle ki kendi blender'ı ile seyahat ediyor.

Sabahları yüzünüzü nemlendirmeyi unutmayın.

Sabahları güzellik rutinini sırasıyla şunlar izliyor: Dişleri fırçalamak, yüzü yıkamak ve nemlendirici sürmek. Yüzünü nemlendirmeden asla ama asla güne başlamıyor.


Pilates yapın.

Dita Von Teese, hem fiziksel hem de mental olarak güne kendini pilates yaparak hazırlıyor. Hemen hemen her sabah pilates yapan Teese, limonlu suyunu ve smoothie'sini içip sabah güzellik rutinini gerçekleştirdikten sonra doğruca Pilates sınıfının yolunu tutuyor. Formunu, pilatesin yanı sıra, baleye ve yogaya borçlu.

Makyajla uyumak mı? Asla!

Dita, hayatı boyunca bir gün bile makyajla uyumamış. Hatta zaman zaman evinde misafir ettiği arkadaşları yüzlerinde makyajla koltukta sızmaya kalktığında, bir sürü makyaj temizleyicisini alıp başlarında dikilecek ve makyajlarını çıkarmadan onları rahat bırakmayacak kadar bu konuda hassas. Herkese Dita gibi bir arkadaş lazım.


Güneş kremi sürmeden sokağa çıkmayın.

Güneş kremi olmadan asla ama asla sokağa çıkmıyor. Çok güneşli günlerde mutlaka şapka takıyor. Dita'ya göre genç bir cildin sırrı, cildi güneşten korumak. Güneş kremlerinin verdiği yapış yapış ve yağlı his nedeniyle insanların güneş kremi kullanmaktan çekindiğini söylüyor. Kendisi de bu histen hoşlanmadığı için zamanında pek çok kremi denemiş ve en sonunda Shiseido'nun Extra Smooth'unda karar kılmış.

İyi bir cildin sırrı; sigaradan uzak durmak.

Sigara içmiyor, alkol kullanmıyor, temiz besleniyor ve çok ama çok su içiyor. İyi bir cilde sahip olmanın büyük bir kısmını yediklerimize borçlu olduğumuzun farkında.


Kendinize en çok yakıştırdığınız makyaj tarzını bulun ve pratik yapın.

Dita Von Teese'e göre herkes kendisine en çok yakıştırdığı, kendini en rahat ve güvenli hissettiği makyaj stilini belirlemeli ve bunda uzmanlaşmalı. Uzmanlaşmanın yolu ise sürekli ama sürekli pratik yapmaktan geçiyor. Dita'nın kendisinde en beğendiği makyaj; kırmızı dudaklar ve cat-eye gözler. Yıllardır kendi makyajını kendisi yapıyor ve aslen sarı olan saçlarını ve kaşlarını da mavi-siyah renge bizzat kendisi boyuyor. Kırmızı rujunu sürmeyince, sanki ağzı yokmuş gibi hissettiğini dile getiriyor. En sevdiği ruj markası ise asla çıkmadığı için; Lip-Ink.

Özgüven, en güzel şey.

Dita'yı makyajsız ve saçları yapılmamış bir halde görenler, böyle daha genç gözüktüğünü düşünse de o bunları önemsemiyor. İnsanların ne düşündüğünü kafasına takmıyor ve doğrularından, kendini iyi hissettiren şeyleri yapmaktan vazgeçmiyor. Kırmızı ruju ve pin-up saçlarıyla kendini mutlu hissediyor. Model dünyasının kraliçesi, efsane isim Carmen Dell'Orefice bir keresinde Dita'ya kendi doğru bildiği yoldan sapmamasını tavsiye etmiş, o da bu tavsiyeye sıkı sıkıya uyuyor.

Image Sources: Glamour, PopSugar, Elle