STYLE FILES | Lupita Nyong'o Stili



İyisiyle kötüsüyle bir Oscar Ödül Töreni daha geride kaldı. Emma Stone'un kıyafetine, Scarlett Johansson'un yeni tarzına, Rosamund Pike'ın her bir şeyine bayıldığım bu ödül töreninde 6000 inci kullanılarak hazırlanan Calvin Klein elbisesiyle Lupita Nyong'o da vardı. Bu, bir şeyi yeniden hatırlamamı sağladı; Lupita'nın kırmızı halıya ne kadar da yakıştığını.


12 Years a Slave filmi ve bu filmdeki rolü sayesinde kazandığı En İyi Yardımcı Oyuncu Oscar'ı ile bir anda basının ilgi odağı haline gelen Lupita; hem tarzı, hem sevimliliği, hem muhteşem fiziği, hem de kusursuz ten rengi ile bir anda hayatımıza girdi. İyi ki de girdi. Çünkü yalnızca sinema dünyasına değil, moda dünyasına da yepyeni bir renk, yepyeni bir heyecan getirdi. 



Lupita'nın o kadar mükemmel bir ten rengi var ki, altyapı kusursuz olunca üzerine ne koysan güzel duruyor. Renkleri kullanmayı çok seviyor, renklerden korkmuyor. Bu da onu kırmızı halının "Acaba ne giymiş?" diye bizi meraklara gark edecek kadar takip edilesi bir ismi haline getiriyor. Onu turuncular, bebek mavileri, yeşiller, turkuazlar, hardallar içinde görebiliyorsunuz. Asla siyah rengin güvenli kollarına sığınmıyor, risk alıyor. Ama daha da önemlisi, bu kıyafetleri sanki hiç risk almamışçasına bir doğallıkla üzerinde taşımayı başarıyor.


Bu arada Lupita'nın Oscar Töreni'nde giydiği elbise, ufak çaplı bir olay yarattı. Evet, elbise gerçekten çok güzel ve yürüyen bir sanat adeta ama olay yaratmasının asıl sebebi bu değil. $150.000'lık elbise Lupita'nın kapısını aralık bıraktığı otel odasından çalınınca, elbisenin akıbeti bütün dünyaya, ama en çok da haklı olarak Calvin Klein'a dert oldu. Sonra çalan kişi, elbiseyi çöp poşetine koyarak (çöp poşetine koymaya nasıl kıydın sevgili hırsız?) Lupita'nın odasına geri bıraktı.(Lupita kapısını hiç kapatmıyor muydu?) Denilene göre hırsız, elbisenin üzerindeki incilerden iki tanesini koparıp, kontrole götürüp, incilerin sahte olduğunu öğrenince elbiseyi geri getirmiş. Bu haber üzerine Calvin Klein derin bir oh çekerken; biz de incilerin sahte olduğunu, dolayısıyla elbisenin ederinin $150.000 dolardan daha az olabileceğini öğrenmiş olduk.



Kırmızı halının dışında ise daha çok belden oturtmalı, 50'li yıllara gönderme yapan elbiseler, tulumlar, şort-blüz kombinasyonları, kalem elbiseler tercih ediyor. 


Canlı renk seçimlerinin yanı sıra, Lupita'nın tarzında öne çıkan bir diğer şey ise desenleri kullanımı. Oldukça iddialı olan desen seçimleri yapıyor. SAG AWARDS 2015'te giydiği siyah beyaz şerit üzerine floral desenli Elie Saab elbise, bunun güzel örneklerinden biriydi mesela. Desen üzerine desenli bir elbise giyip bunu başarıyla taşıyabilen çok az insan var.

Umarım 2015 de 2014 gibi bol Lupita'lı geçer. Böylece bizim de gözlerimiz şenlenir.