BEAUTY TIPS | Güzelliğinizden Ödün Vermeden Seyahat Edin!

 Benim gibi çok sık seyahat edenler ve güzellik ritüeline sıkı sıkıya bağlı olanlar çok iyi bileceklerdir ki; hem kullandığınız bütün makyaj ve bakım ürünlerini yanınıza alıp hem de hafif seyahat etmek gerçekten zor zanaat. Uçağa biniyorsunuz, çok değil birkaç saat sonra hoop, bambaşka bir ülkede, bambaşka bir iklimdesiniz. Bütün bu değişikliklerden de ilk önce ve en çok etkilenen cildiniz oluyor. Yani seyahat ederken cildiniz, ekstra bakım ve özen istiyor. Göze ayrı, dudağa ayrı, yüze, saça, vücuda ayrı bir krem kullandığınızı düşünecek olursak, sırf kişisel bakım malzemeleri üst üste dizildiğinde minik bir tepecik oluşturabiliyor. Bavulun ise limiti belli ve daha içine konacak tonlarca şey var. Öyleyse ne yapacağız? Yılların profesyonel turisti olarak edindiğim tecrübeleri ve ürettiğim çözümleri sizinle paylaşıyorum.


Tercihinizi Çok Amaçlı Ürünlerden Yana Yapın

Bazı ürünlerle bir taşla iki değil, 3-5 kuş birden vurarak yanınıza alacağınız malzeme sayısını azaltabilirsiniz. Hem ruj hem allık, hem göz hem kaş kalemi, hem el hem vücut kremi olarak kullanılabilen ürünler gibi. Benim bu konuda yanımdan hiçbir şekilde ayırmadığım iki ürün var: İlki Nuxe Huile Prodigieuse Çok Amaçlı Kuru Yağ. Adından da anlaşılacağı üzere bu ürün, birçok şekilde kullanılabiliyor. Elektiriklenen saçlarınıza, güneşten sonra kuruyan cildinize, güçlendirmek için tırnaklarınıza sürebiliyorsunuz. İkincisi ise hindistan cevizi yağı. Hindistan cevizi yağı her derde deva, muhteşem bir güzellik iksiri ve birçok kremin yaptığını tek başına yapabiliyor. Ben organik hindistan cevizi yağını tercih ediyorum; %100 doğal ve sağlıklı! Hindistan cevizi yağını lip balm niyetine dudaklarda, nemlendirmek için yüzde ve vücutta, bakım maskesi olarak saçlarda, yani her türlü bakım ve nemlendirme ihtiyacınızda kullanabilirsiniz.

Küçük Saklama Kapları Edinin

300 ml'lik vücut losyonlarını ya da kocaman şampuan ve saç kremlerini taşımanın gereği yok. Küçük saklama kaplarından edinerek yalnızca ihtiyacınız olanı yanınıza alın. Hangi üründen ne kadar ihtiyacınız olacağı ise seyahat ede ede, tecrübeyle öğreniliyor. Size tavsiyem, seyahatinizin ardından aklınızın bir köşesine neyden ne kadar kullandığınızı not etmeniz. Çünkü bazen küçük saklama kapları dahi kullansak, ihtiyacımızdan fazlasını yanımıza alabiliyoruz. Bu şekilde bunun önüne geçebilirsiniz.


Tester'ları Seyahatleriniz İçin Saklayın

Kozmetik alışverişlerinizde firmalar zaman zaman aldığınız ürünlerin yanında tester'lar da veriyorlar. Bu kimi zaman bir parfüm, kimi zaman bir krem, kimi zaman da bir fondöten oluyor. İşte bu tester'ları biriktirin ve seyahatleriniz için saklayın. Özellikle tester parfümler, büyük hayat kurtarıcıları olabiliyorlar.

Eleme Yapın

Kullandığınız bütün ürünleri gözden geçirin ve en temel, en olmazsa olmaz olanlarına öncelik verin. Mesela iki haftada bir kullandığınız bir serum ya da ayda bir uyguladığınız bir kür varsa, onları yanınıza almak yerine seyahate çıkmadan hemen önce uygulayarak, onlara olan ihtiyacınızı ortadan kaldırabilir ve boşuna ağırlık yapmalarını engelleyebilirsiniz.


Makyaj Paleti Edinin

Farları, rujları, allıkları, pudraları ve bunların fırçalarını tek tek makyaj çantasına koymaya çalışmaktansa, bütün bunların hepsinin bir arada olduğu pratik makyaj paletlerinden temin edin ve seyahatlerinizde bu paleti yanınıza alın. En çok kullandığınız ruj, allık, pudra ve far rengini belirledikten sonra, ihtiyacınıza uygun küçük bir makyaj paleti ile makyaj çantanızı hafifletebilirsiniz. Bu paletlerin içinde genelde küçük fırçalar da olduğundan, koca koca makyaj fırçalarını taşımaktan da kurtulabilirsiniz.

Makyaj paletine alternatif olarak, eğer bulabiliyorsanız, kağıt makyaj malzemeleri de alabilirsiniz. "Kağıt makyaj malzemesi mi, o da ne?" diyorsanız, sizi hemen buraya alalım.

Image Sources: Amazon, Buttons and Bows X, Popsugar