MODELS | Kate Moss'un Kardeşi Podyumda!

Dört sene önce Kate Moss evlendiğinde, vintage konseptli göz alıcı düğünü ve muhteşem John Galliano tasarımı gelinliğinin yanı sıra konuşulan bir başka şey daha vardı; o da Kate Moss'un nedimelerinden biri olarak tanıştığımız üvey kardeşi Lottie Moss. O zamanlar 13 yaşında olan Lottie, en az bu evlilik töreni kadar konuşulmuş ve herkesin aklına "Yeni bir Kate Moss mu doğuyor?" düşüncesini düşürmüştü. Kate Moss'un da 14 yaşında keşfedildiği düşünülürse, Lottie Moss'un adını yakında çok daha fazla duyacağımızı hissetmiştik sanırım.


Bundan sonrası ise Kate Moss'un kariyerinin başlangıcının neredeyse aynısı. Modellik kriterlerine göre kısa sayılabilecek 1,65 boyu ile (Kate Moss'un da boyu kriterlerin altında) Storm Models'a (Kate Moss'u keşfeden ve hala bağlı bulunduğu ajans) yazıldı. Teen Vogue'a ve Kate Moss'tan tam 21 yıl sonra Calvin Klein'a modellik yaptı. Calvin Klein'in Kate Moss'un kariyerindeki önemini herkes biliyordur herhalde. Lottie Moss'a modellik konusunda kimden ilham aldığı sorulduğunda da elbetteki ablasının adını veriyor. Kate Moss gibi bir ablan varken ilhamı çok uzaklarda aramaya gerek yok zaten.


Lottie Moss, ilk podyum deneyimini de geçtiğimiz Paris Moda Haftası'nda yaşadı. Sonia Rykiel Sonbahar/Kış 2015 defilesinde çiçek baskılı kadife bir tulum ile karşımıza çıktı. 17 yaşındaki bu ilk deneyimin ardından daha pek çokları gelecek gibi duruyor.


Lottie Moss'a geleceğin Kate Moss'u ya da Kate'in tahtının varisi demeyeceğim. Zira Kate Moss tüm modeller arasında benim için çok başka bir yerde duruyor. Çünkü o Kate the Queen, Londra'daki tek Kate, modellerin rock star'ı. Ama yine de ailede müthiş bir modellik geni olduğunu, Lottie'nin de bu genden kendi payına düşeni aldığını kabul etmek gerek.