WELLNESS | Jason Mraz'dan Green Smoothie Tarifi


Güne enerjik, keyifli ve pozitif başlamak için iki şeye ihtiyacınız var; güzel bir şarkı ve besleyici, leziz bir kahvaltı. Birazdan vereceğim tarifte ise bu ikisi de var.

Temiz beslenmeye merak saldığımdan beri blender en kadim dostum, sürekli yeni smoothie tarifleri keşfetmek ise en büyük hobim oldu. Yine kendimi bu sağlıklı hobimle uğraşmaya verdiğim bir günde, Grammy ödüllü ünlü şarkıcı Jason Mraz'ın bombastik green smoothie tarifini keşfettim. Jason Mraz, raw denilen, yani sebzelerin çiğ tüketildiği bitkisel bir diyet uyguluyor ve zaman zaman blog'unda nasıl beslendiğine, bu beslenme alışkanlığının kendisini nasıl daha sağlıklı, daha enerjik hissettirdiğine dair yazılar paylaşıyor. Bu smoothie tarifini ilk denediğimde, Jason Mraz'ın ne demek istediğini anladım. Çünkü güne bu smoothie ile başlayıp; kendini sağlıklı, enerjik ve keyifli hissetmemek pek mümkün değil.

Sabah blender'a aşağıdaki malzemeleri atın, bir yandan da Jason Mraz'ın "I'm Yours" şarkısını çalın ve güzel bir günün tadını çıkarın.

Malzemeler

2 su bardağı ayıklanmış ıspanak
1 su bardağı maydonoz
1 avokado
1 muz
1 kırmızı elma
1.25 su bardağı badem sütü
1 tutam rendelenmiş taze zencefil
8 adet buz küpü
1 yemek kaşığı keten ya da chia tohumu
1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı

Hazırlanışı:

Bütün malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blender'dan geçirin. Voila! Jason Mraz green smoothie'niz hazır!